Qui som?

PRIMERA ETAPA (1985–2000)

La colla dels Vailets de Gelida neix a la tardor de 1985 i els primers assaigs es fan el novembre del mateix any. Aquests assaigs foren monitoritzats, en un principi, per algun dels membres dels Minyons de Terrassa, els quals anaven a Gelida a ensenyar-los a fer castells. Per la Festa Major de Gelida, el 23 d'agost del 1986, van fer els primers castells: un 4 de 6, un 2 de 5, un 3 de 6 carregat al segon intent i un pilar de 4. L'actuació es realitzà al costat de les colles dels Minyons de Terrassa, que apadrinà la nova colla, i els Castellers de Barcelona. A finals del 1986 es proposa a l'Ajuntament la cessió de l'antic escorxador com a local social per als Vailets, el qual els hi cedeix. Així, durant l'hivern del 1986 al 1987 treballaren en la rehabilitació del local.

Els millors castells assolits per la colla durant la primera etapa foren el 5 de 7, el 4 de 7 amb l'agulla, el 3 de 7 i el 4 de 7. També van intentar el 2 de 7, tot i que mai l'assoliren. El 21 de juliol de 2000 la colla va acordar en assemblea la seva dissolució.

REFUNDACIÓ (2011–actualitat)

El 20 d'agost del 2011 en la Festa Major de Gelida aficionats locals i antics components de la colla van alçar un 3 de 6 amb la col·laboració dels Xicots de Vilafranca, alguns membres dels quals eren vailets anteriorment. La iniciativa sorgí com a resposta a la decisió de l'Ajuntament de Gelida no de contractar colles castelleres per festa major durant els últims anys. La idea inicial va ser fer castells un cop l'any, per festa major, però l'èxit del retrobament va fer que decidissin fer una segona actuació a l'any, per Santa Llúcia, de manera que van seguir amb els assajos. Així, a partir de l'agost d'aquell any la formació va començar a reorganitzar-se, s'inscrigué en el registre d'entitat de l'ajuntament i de la Generalitat. El membres de l'entitat van decidir mantenir el nom de la colla i el color de la seva camisa. El 18 d'agost del 2012 van descarregar un pilar de 4 i un pilar de 4 aixecat per sota en la festa major local i el 15 de juny de 2013, en la seva primera actuació convencional, que tingué lloc a Sant Pere de Ribes, van descarregar el 3 de 6 després d'haver-ne fet un intent desmuntat, i un pilar de 4.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Castells a la Colònia Güell (FM Colònia Güell)

El millor inici de temporada al Prat!

Comencem temporada a Sant Feliu!