Castells a la Colònia Güell (FM Colònia Güell)

Després d'unes quantes setmanes d'inactivitat pel que fa a actuacions importants, els Vailets hem tornat a la feina. I quin lloc millor per tornar a alçar el nostre millor castell que la Colònia Güell.

El passat 5 de juny vam assistir a la Festa Major de la Colònia Güell, al terme municipal de Santa Coloma de Cervelló, on vam aportar de la nostra part mitjançant, com no podia ser d'una altra forma, castells. I en aquesta ocasió, en solitari, sense l'ajuda de cap altra colla. I no ens oblidem del toc de castells dels grallers Fil d'Or.

Cartell de l'actuació (Vailets de Gelida)
Entre cases i edificis d'estil modernista, la jornada va començar amb una calor tremendament espantosa i, a diferència d'actuacions anteriors, la pluja no va fer acte de presència, permetent-nos realitzar l'actuació a l'exterior. Això sí, suant de valent. L'ambient era ben bé de Festa Major, i després del cercavila de gegants i capgrossos a càrrec de la Federació de Colles Geganteres del Baix Llobregat, va arribar l'hora d'alçar castells a la Plaça Joan Güell, situada al centre de la Colònia, sota l'atenta mirada de l'estàtua del famós empresari Eusebi Güell.

Paradeta muntada a la Pl. Joan Güell (Loli Rubí)
Gegants i capgrossos arribant a plaça (Marc Gironès)
L'actuació va començar amb el més que habitual pilar de 4 inicial.

Pilar de 4 inicial (Ana Maria Dávila)
A la primera ronda, i per tal d'anar escalfant, vam treure a plaça el 4 de 5 amb agulla net. Un castell que, com qualsevol colla de 6, tenim perfectament dominat i que vam aconseguir carregar i descarregar amb total suavitat.

4 de 5 amb agulla net (Josep Maria Gironès)
Agulla del 4 de 5 net (Ana Maria Dávila)
A la segona ronda, vam procedir a muntar la torre de 5 neta, com a preparació pel castell que teníem preparat a la següent ronda. La torre va quedar en un discret intent desmuntat després de que aquesta fos bastant inestable des del principi.

Intent desmuntat de la torre de 5 neta (Josep Maria Gironès)
Però el plat fort de la jornada va arribar a la tercera ronda. El castell triat per la tècnica per aquesta ronda va ser el 3 de 6. Des del primer moment, parts de l'estructura estaven un pèl torçades però, tot i així, es va decidir tirar endavant amb la construcció. La pinya va aguantar amb totes les seves forces, el tronc es va mantenir a lloc tot i les dificultats, i el pom de dalt va pujar ràpid, suau i finet, aconseguint carregar el castell. A continuació, el castell es va desmuntar amb una rapidesa mai vista en el si de la colla, aconseguint descarregar el segon 3 de 6 en el que portem d'any. A més, cal destacar aquest 3 de 6 com el primer que descarrega Vailets en solitari sense l'ajuda de cap colla a la pinya.

3 de 6 descarregat! (Montse Capellades)
Per finalitzar la diada, vam muntar un pilar de 4 final que, a diferència del primer, portava més pes a sobre i ens servirà de base de cara al futur pilar de 5.

Pilar de 4 final (Montse Capellades)
Resumint, l'actuació a la Colònia Güell ens va servir per demostrar a tothom que els Vailets de Gelida seguim vius i estem en millor forma que mai! També vam poder demostrar (una vegada més) del que som capaços de fer sols i amb tanta poca gent. Esperem poder tornar a l'entorn modernista de la Colònia Güell els pròxims anys.

La cara d'Eusebi Güell al veure'ns actuar (Marc Gironès)
Us esperem el proper dissabte 11 de juny, a les 18 hores, a la Plaça Pau Casals de Santa Coloma de Gramenet, on celebrarem l'Aniversari dels Laietans de Gramenet!

Salut i castells! Amunt Vailets!

P.D. Agrair als diversos geganters de la Federació de Colles Geganteres del Baix Llobregat per la seva gran ajuda a la pinya, als grallers Fil d'Or per la seva brillant actuació musical i a tothom que ens va venir a veure!

Resum de castells:
Vailets de Gelida: Pde4, 4de5a net, id2de5 net, 3de6 i Pde4. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Més castells a les Roquetes

Actuació a Sant Sadurní d'Anoia 6-7-2014